Automatisering is nog nooit zo eenvoudig geweest
 


Op de hoogte blijven?

Uw emailadres:

CrossmarX wint RAD Race voor derde jaar op rij

De jaarlijkse RAD Race is in 2008 opnieuw gewonnen door CrossmarX (zie www.radrace.nl). De race is dit jaar gehouden op 11 en 12 juni en de jury heeft de resultaten onmiddelijk na afloop bekend gemaakt.

Dit jaar moesten de teams (2 man, 2 dagen) een applicatie ontwikkelen die de optimale route van vrachtauto's door Nederland kon bepalen. Hierbij ging het vooral om het voorkomen van lege retourritten, waarbij de CO2-uitstoot geminimaliseerd werd. Afstand-gegevens moesten via webservices (bijv. via Google of webservices.nl) worden opgehaald, en de locaties en routes moesten op een kaart worden getoond. In rapporten moest met grafieken worden gevisualiseerd welke CO2-besparingen door de applicatie gerealiseerd konden worden.

De opzet was dit jaar iets aangepast. De eerste dag kon aan de opdracht worden gewerkt van 8.00 tot 20.00 uur. De tweede dag van 8.00 tot 13.00 uur. Daarna volgde de inhoudelijke jurering, en daarna presentaties door de 4 beste teams. Na juryberaad maakte jury-voorzitter Rick van der Lans de winnaars bekend.


Donderdag 12 juni 17.30 uur. Na twee dagen hard werk is de beker opnieuw binnen

CrossmarX bleek dit jaar het enige team dat de volledige opdracht correct en binnen de gestelde tijd gereed had. Minder dan een uur voor afloop van de wedstrijd werd door de wedstrijdleiding nog een 'change' aangeleverd, en ook deze werd correct doorgevoerd.

Uitzonderlijk

Drie jaar op rij winnen is nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de RAD Race. De jury-leden, bestaande uit IT-opinion-leaders, waren zeer onder de indruk, vooral ook omdat de opdrachten elk jaar zo uiteenlopend waren. Het toont duidelijk de kracht aan van het CrossmarX Application Platform.

De jury was vooral te spreken over de combinatie van flexibiliteit en stabiliteit van het platform: "CrossmarX is in staat om binnen een stabiel en solide raamwerk de meest uiteenlopende oplossingen te realiseren. En dat doen ze snel en correct." Er waren echter ook wat kritische noten. De jury vond vooral dat de user interface verbeterd mag worden. De moderne applicatie-gebruiker verwacht steeds meer dat schermen er vanaf het eerste begin gelikt uitzien, ook bij een standaard business-applicatie. Hier is nog werk te doen.

En dat werk gaan we doen. Meedoen aan de RAD Race heeft ons de afgelopen 3 jaar veel opgeleverd. Het is een prima middel om te toetsen waar we staan, en elk jaar heeft het veel ideeën en verbeterpunten opgeleverd. Het winnen heeft uiteraard ook onze geloofwaardigheid sterk verbeterd. Hierdoor zijn we staat gebleken om zonder enige marketinginspanning een stabiele positie in de markt op te bouwen.

Rest ons om al onze klanten en partners te bedanken voor het vertrouwen en de opbouwende kritieken.

Nieuws over de RAD Race:
www.computable.nl
Het verslag in Software Release Magazine

Klik hier voor het verslag van 2007.

En hier voor het verslag van 2006.© CrossmarX 2016 - All rights reserved - voorwaarden